Eseménybeszámoló

A 4B közösség egyik első kezdeményezése Pécsett a térség értékeinek népszerűsítését, a régió munkaerő-megtartó képességét célzó javaslatok közül a Pécsi Cégek Éjszakája volt, melynek már 2022 júliusában megrendezett első eseménye is nagy sikert aratott.

A helyi gazdaság sokszínűségét rendhagyó módon bemutató estén és éjszakén több, mint 22 helyszínen 40 cég vezetői és munkatársai voltak elérhetők és fogadták az érdeklődőket a város legkedveltebb vendéglátóhelyein.

Már az első alkalom után nyilvánvaló volt, hogy a Pécsi Cégek Éjszakája ott nem érhet véget, ősszel jönnie kell a folytatásnak. Így a 4B közösség 2022. október 7-én újra megszervezi a rendezvényt, és Pécs belvárosába hívja egy Őszi Állásszüretre az itt működő vállalatokat, cégeket, barátaikat, üzletfeleiket, hogy kötetlen módon beszélgessenek, ismerkedjenek –s akár munkát találjanak– egy pohár ital mellett.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az előző eseményhez képest a rendezvény területe kibővül a Király utcán túlra is, így az érdeklődő pécsiek, az itt tanuló diákok és az ideérkező látogatók a Széchenyi-téren és a Jókai téren is találkozhatnak a pécsi gazdaság jeles szereplőivel, meghatározó vállalkozásaival, vállalataival.